Veel eenheden binnen FOS Open Scouting hebben een stamwerking: een tak als een ander, maar met een beperkter engagement en een eigen ritme.  Leiding die na enkele jaren meedraaien niet meer voldoende tijd vindt om elke week weer van de partij te zijn, kan in de Stam stappen. Ook ouders van leiding en leden die al dan niet een scoutsverleden achter de rug hebben maken deel uit van onze stam.    De activiteiten op maat dienen meestal ter ondersteuning van de leiding en de werking van de eenheid, maar ook samen een pintje (wijntje, koffietje...) pakken staat op het programma.  Met een stamwerking, goed afgestemd op de rest van de eenheid, gaat bovendien moeizaam opgebouwde expertise niet verloren (bv. over het organiseren van grote activiteiten, financiële acties, kampen of de bouw van een lokaal.)

Heb je een beetje tijd over, zin om af en toe te helpen, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.