vind ons ook op...

De elf- tot dertienjarigen vormen samen de tak van de aspiranten. Op deze leeftijd maken de jongeren hun langverwachte kennismaking met de boten en leren ze roeien. Ze worden hiervoor ingedeeld in kwartieren, met bijbehorende kwartiermeester en bootsman. Om al deze vaardigheden onder de knie te krijgen, kunnen ze doorheen het jaar cursussen volgen.

Tot de Juniors behoren de jongens en meisjes van 15 en 16 jaar. Tijdens het vaarseizoen, van maart tot november, vindt men de juniors meestal op het water. Afwisselend met andere sport en spel activiteiten. Bij deze tak wordt vooral de nadruk gelegd op zeilen. Maar ook roeien en nautische technieken behoren nog tot hun takenpakket.

Tijdens het jaar kunnen ze ook deelnemen aan een roeicursus en zeilcursus om hun kennis te verfijnen.

Seniors beleven twee onvergetelijke jaren... als ze daar tenminste zelf voor zorgen. In tegenstelling tot de voorgaande takken krijgen ze hier geen programma aangeboden door hun leiding. Alles wat ze willen bereiken, daar moeten ze zelf voor instaan, enkel bijgestaan door hun moderator(s).

Ze zijn zelf verantwoordelijk voor wat het wordt. Ze werken samen aan een (of meerdere) jaarproject(en). Ze zoeken het (buitenlands) avontuur op, beleven kicks en gaan op zoek naar hun eigen mogelijkheden en grenzen. Daarnaast maken ze vooral veel lol.

Vanaf 8 jaar is uw spruit welkom bij de welpen. Hier leren ze op een speelse manier in groep werken. Dit is ook de leeftijd waarop ze met veel energie van alles uitproberen en de scouts is daar de ideale omgeving voor. Ravotten, zwemmen, verkleden en nog tal van andere activiteiten staan hen te wachten.

Onze gids doorheen het jaar is het verhaal van 'Jungle Book'. Aan de hand hiervan leren de kinderen op een respectvolle manier omgaan met de natuur en anderen. Zo verruimen ze hun horizon en verleggen ze hun grenzen. Op sociaal, creatief en educatief vlak bloeien de kindjes open door samen met hun leeftijdsgenootjes de wereld te ontdekken.

!! Helaas zitten de welpen voor dit jaar vol, het zou spijtig zijn als we er een te grote groep van maken. Wil je of je kind toch graag aansluiten stuur dan een een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we plaatsen je op de wachtlijst. Wanneer er plaatsen vrijkomen, gaan we eerst deze lijst af !!

De Zeehondjes staan aan het prille begin van een vaak lang traject bij de scouts. Onder impuls van hun ouders worden ze wekelijks ondergedompeld in een wereld waar fantasie, plezier maken en spelen met de andere Zeehonden centraal staan.

De zorgzame leid(st)ers geven heel veel aandacht aan de allerkleinsten binnen scouting. Ze besteden veel zorg aan een zinnenprikkelende inkleding van de activiteiten: mooie, spannende, ontroerende en vooral fantasierijke verhalen vormen de thema’s voor speelse vergaderingen en kampen.