Beste ouders en leden

Waarschijnlijk hebben ook jullie vernomen dat de wekelijkse scoutsactiviteiten terug mogen plaatsvinden.

Maar hier hangen enkele voorwaarden aan vast.

Ik som er enkele op:

• Bubbels van maximum 20 personen (leiding incl), deze mogen niet in contact komen met elkaar.
  • Activiteiten vinden bij voorkeur buiten plaats
  • Organiseer de activiteiten op je eigen terrein
  • Materiaal mag niet gedeeld worden

In ons geval kunnen enkel zeehonden, juniors en seniors een bubbel van 20 personen (inclusief leiding) vormen.

Aspiranten en welpen zouden moeten opsplitsen in 2 bubbels die dan geen contact mogen hebben. Gezien de grootte van ons terrein, het sanitair en de algemene veiligheid kunnen wij max. 1 bubbel per keer toestaan op ons terrein. Naar De Ster gaan is niet toegelaten.

Bijkomend is het merendeel van onze leiding student en zitten zij momenteel volop in de examenperiode. Het is dan ook moeilijk voor hen om komende zondagen activiteit te geven.

Vaak wordt er net deze periode met minder leiding activiteit gegeven gezien de examens. Maar nu zou er net méér leiding moeten voorzien worden gezien de opsplitsing van de takken.

Verder zijn we natuurlijk ook bezig om alles voor te bereiden voor het zomerkamp. Hier steekt enorm veel tijd in, wat natuurlijk primeert deze periode.

Gezien alle deze bovengenoemde voorwaarden, de examens en het feit dat de kampvoorbereiding momenteel prioritair is, hebben wij besloten om geen activiteiten meer te laten doorgaan dit scoutsjaar.

Uiteraard vinden wij het zeer spijtig om het scoutsjaar op deze manier te moeten eindigen… Wij hadden het, net zoals iedereen, graag anders gezien.

Wel blijven we nog elke zondag online activiteiten aanbieden tem 28 juni.

Heb je vragen of opmerkingen? Dan verneem ik deze graag.

Alvast bedankt voor je begrip

Met vriendelijke scoutsgroeten

De eenheidsleiding